Yaşam Kaygıları Büyüyünce 15m2’lik “Mini Ev” de Yaşamaya Başlayan Aile



Yaşam Kaygıları Büyüyünce 15m2’lik “Mini Ev” de Yaşamaya Başlayan Aile
Ev fiyatlarının, mortgage ödemelerinin ve yaşam pahalılığının çok yükseklerde seyretmesiyle birlikte, materyalist bakış açısına karşı olan insanlar alternatif yaşam arayışları da geliştiriyor. Bu konuda özellikle Amerika'da başlayan "Tiny House" – "Mini Ev" konsepti oldukça popüler bir akım haline geldi. Bunun hakkında daha önce yayınladığımız içeriğimize şu linkten erişebilirsiniz:
Bundan 6 yıl önce Berzin ailesi, Florida'da bulunan restorantlarının işlerinin kötüleşmesi nedeniyle finansal bir kriz içerisine girmiş. Sonrasında ise ayakta kalabilmek ve hayatlarını devam ettirebilmek için ellerinde ihtiyaçları olmayan ne varsa satmaya başlamışlar ve aslında ne kadar çok şeye ihtiyaçları olmadığını da anlamışlar. 
Bu süreçte daha az maliyetle yaşayabilme yollarını aramış ve "Mini Ev" konsepti ile tanışmışlar. Enerjisini kendi kendine üreten ve tüketen, düşük maliyetli ve çevre dostu bir yaşam şekli olabileceğini farketmeleriyle harekete geçmeleri bir olmuş. Ellerinde kalan parayla çok küçük bir arazi alıp, üzerine yalnızca 15 m2 lik aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz bu şirin evi yapmışlar. Evleri küçük ama şu anda kaygıları da en az evleri kadar küçülmüş. 
Berzin ailesinin evleri tam olarak 15 m2.


Evlerinin önüne küçük bir de veranda yapmışlar.


Evin içi ise inanılmaz bir tasarıma sahip, çok küçük olmasına rağmen çok kullanışlı.







Arkada ise küçük bir bahçeleri var ve meyve/sebzelerini kendileri yetiştiriyor.


Akşamları ateş eşliğinde balkon keyfi bambaşka!
Hari ve Karl Berzins çifti, mutlu olmak için çok şeye ihtiyacımız olmadığını hem kendilerine hem de bize kanıtlamışlar.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !