GDO’lu Domates Nasıl Anlaşılabilir?


GDO’lu Domates Nasıl Anlaşılır?

GDO’lu domates nasıl anlaşılır? Zehir ile besleniyoruz!
 Farkında olmadan GDO’lu domates mi yiyoruz? 
İşte 2 adımda genetiği değiştirilmiş domatesi anlamanın yöntemi.

Meyve ve sebzelerin çoğunda vücudumuz için çok zararlı maddeler bulunuyor. Biz size bu haberimizde domatesin hangisinin doğal yolla yetişmiş, hangisinin dışarıdan müdahale edilmiş genetiği değiştirilmiş domates olduğunu anlama yöntemini açıklayacağız.

GDO’lu besinlerin amacı sıcağa, zararlı böceklere karşı dayanıklı olmasını sağlamak, Raf ömrünün uzun olmasını sağlamaktır. Fakat her yiyeceğin doğal olanı size önerimizdir. Tüketicilerin bilinçlenmesi için bu haberimizi çok önemsiyoruz. Frankeştayn yiyecek denilen bu doğal olmayan domatesler sağlık açısından çok zararlıdır. GDO’lu domatesler aslında melez kurbağa genlerinden oluşmaktadır!
Bu ürünlerin hangisinin GDO’lu olduğunu anlamanın en kolay yolu, üreticiler her sebze ve meyveye 5 haneli bir kod verirler, siz de manavlarda pazarda etiketlerde görmüşsünüzdür , ya da dikkatinizi çekmiştir.



GDO’lu domates nasıl anlaşılır. Organik olan ve doğal yollarla yetiştirilmiş, sağlıklı olan ürünlerde bu beş basamaklı kodun en başında 9 olur ve diğer kısımlar ürüne göre değişir. Bizim için önemli kısım başında 9 bulunması!

Genetiği Oynanmış, değiştirilmiş olan sebze ve meyvelerde ise en başta 8 rakamı bulunur. Amerika’da 100 e yakın ürüne devlet izin vermiş ve genetiği değiştirilmiş ürünler piyasaya sürülmüştür.
Bir çok Avrupa ülkesinde ise GDO kesin ve katı kurallar ile yasaklanmıştır. Çok büyük ceza ve yaptırımı bulunuyor.

Örnek verecek olursak GDO girişinin yasak olduğu ülkeler: Avusturya, Fransa, Almaya, Yunanistan, Macaristan ve Luxemburg. Başka ülkelerde de yasak bulunuyor fakat bu saydığımız ülkelerde %100 yasak vardır, diğer ülkelerde bu oran değişmektedir.

Lütfen siz de geleceğiniz için, sağlığınız için ve evlatlarınız için GDO’lu ürünleri kullanmayın ve barkodun başında 8 olan değil 9 olan ürünleri satın alamaya özen gösterin. Doğal ve organik ürünlerin daha pahalı olduğu gerçeğini de hatırlatmamıza gerek yok, alım gücünüz doğrultusunda sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !